Opera de trei parale

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 4 decembrie 19:00.

„Opera de trei parale” de Bertolt Brecht

Traducere: Isaiia Răcăciuni, Ion Cantacuzino și Gelu Colceag
Regie: Gelu Colceag

Distribuție:
Mackie Șiș: Marius Manole
Dl Peachum: Mircea Rusu
Brown: Silviu Biriş
Dna Peachum: Tania Popa
Polly: Aylin Cadîr / Teodora Calagiu
Lucy: Medeea Marinescu
Jenny Speluncă: Emilia Popescu
Filch: Rareș Florin Stoica / Ciprian Nicula
Mathias Biștar: Ovidiu Cuncea
Jakob Sfarmă Țeste: Alexandru Georgescu
Robert Fierăstrău: Mihai Verbițchi
Walter Salcie Plângătoare: Orodel Olaru
Jimmy: Silviu Mircescu / Mihai Munteniță
Smith: Daniel Hara / Mihai Munteniță
Părintele Kimball: Eduard Cîrlan

Orbi, Cerșetori, Polițiști: Rareș Florin Stoica / Eduard Cîrlan / Alexandru Nicolae Mihai / George Olar / Tiberiu Enache / Horațiu Furnică / Adrian Justin Ilie
Cocote, Orbi, Cerșetori: Andreea Alexandrescu / Irina Noapteș / Beatrice Rubică / Oana Laura Gabriela / Cristiana Ioniță / Roxana Colceag

Orchestra: Lucian Maxim (percuție), Ligia Dună (pian), Marius Leau (vioară), Marius Grigorescu (clarinet), Cristian Nicolae (trompetă), Ciprian Partenie (trombon), Răzvan Mihai Grigorescu (chitară)

Pauză: Da
Vârstă recomandată: 8+

Despre spectacol:
Opera de trei parale” este o satiră socială scrisă de Bertolt Brecht pe muzica lui Kurt Weill, montată pentru prima dată în 1928 la Teatrul Schiffbauerdamm din Berlin. Spectacolul este o critică acerbă a societății burgheze corupte, o lucrare cu un mesaj puternic și actual.

Acțiunea are loc în Soho, cartierul londonez al teatrului de revistă, unde seducătorul gangster Mackie-Șiș își duce la altar pe Polly, fiica lui Peachum — „regele” cerșetorilor. Simțindu-și afacerea în pericol, soții Peachum declară război temutului interlop, care, cu ajutorul poliției, este încarcerat și condamnat la moarte prin spânzurare. Însă, Mackie este salvat miraculos de un ordin de grațiere din partea Reginei proaspăt încoronate, iar ca răsplată, este înnobilat și numit Cavaler.

Montarea regizată de Gelu Colceag propune o viziune contemporană asupra unei lucrări care a marcat istoria teatrului german și al teatrului mondial. „Opera de trei parale” este nu doar un spectacol cu o forță critică enormă, dar și o lucrare ce pune în evidență teoria brechtiană a „distanțării critice” — spectatorul nu trebuie doar să trăiască în iluzia teatrului, ci să reflecteze asupra a ceea ce se întâmplă pe scenă și să își pună întrebări despre societate și lume.

Celebrele song-uri din cadrul piesei, intercalate în text și cântate de diverse personaje, sunt un element esențial care amplifică mesajul de denunțare al corupției și inechității din lumea burgheză.

Detalii eveniment:
Durată: 120 de minute (cu pauză)
Vârstă recomandată: 8+
Premiera: Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București